Polévka rajská sladkokyselá s bazalkou

16. 08 2010 | 21.08

Suroviny: rajčata, cibule,umeocet, bazalka,vega klare nebo sůl,olej

Postup : Rajčata spaříme a oloupeme/ když se nám nechce nevadí, v polévce budou plavat tenké vlásky slupek , bude to i hezčí ...možná.../. Cibuli nakrájíme společně s rajčaty na proužky a dáme vařit do vody ochucené Vegou nebo Klare. Do uvařené přilejeme trochu Umeoctu, abychom docílili sladkokyselou chuť / když dáme moc spravíme to trochou cukru přírodního. Zdobíme natrhanou bazalkou. Olej na zjemnění a uvolnění chuti.

Polévka je svěží a lehoučká. Jak říká, moje maminka je vodová. Pro zahuštění můžete použít pohanku.

Pro sváteční servírování, opečte plátky bagety nebo rohlíku na másle do křupava položte do talíře a přelejte polévkou. Bazalku pak netrhat , dát jen lístečky nahoru.