Polévka mrkvová sluníčková

18. 08 2010 | 18.14

Suroviny: mrkev,  voda, špaldová mouka, sojová mouka, sůl, vega- klaso, muškátový květ

Postup: Mrkev rozdělíme na polovinu. Jednu část nastrouháme na jemné nudličky, druhou nakrájíme na kolečka. Kolečka mrkve dáme vařit do zeleninového vývaru / voda s vegou/. Špaldovou mouku /asi 2 plné lžíce / smícháme s 1 lžičkou sojové mouky a s nastrouhanou mrkví, trochou vody a soli a muškátového květu. Řádně umícháme a necháme chvíli odpočinout / místo prášku do pečiva, odpočinek těstíčko trochu nakyne/. Těstíčko má mít hustoutu jako na knedlíčky . Pak jen zavařujeme do vývaru s mrkví malé knedlíčky /dělané lžičkou/.

Knedlíčky jsou díky strouhané mrkvi rozsochaté a vypadají jako sluníčka.

V talíři pak máte sluníčka dvě jedno ,jako při západu /to je kolečko mrkve/ a pak rozsochaté při plném svitu.

Nezapomeňte posypat zelenou pažitkou a petrželkou.