Když jsem slyšela od své dcery, že podle jednoho receptu dala do fazolového guláše čokoládu nevěřila jsem svým uším.
Mám čokoládu ráda.....mooc.Od doby kdy jím jinak, mám nejraději hořkou 70 %. Vařím si čokoládu Montezunovu do které se dává koření s chilli.
Ale fazole, guláš a čokoláda to mi nešlo do hlavy.
Vše se má vyzkoušet, než se něco zavrhne nebo odsoudí. Tak do toho.
Dcera poslala recept / najdete ho v receptáři/ a já se dala do díla.
Výsledek úžasný.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chuť se zakulatila a dozrála. Myslím tím, že je guláš lepší na druhý den. Čokoláda to zvládla hned. Barva ztmavla.I když se tam přidával je jeden kousek 70% čokolády barva se změnila a chuť prostě nepřekonatelná.
Od té doby trochu kouzlím, vždy když dělám omáčku, tedy spíš základ z cibule, červené papriky a oleje tak tam přidávám i kousek čokolády. Kdo to neví nepozná, ale vždycky to chutná.
Takže ať žije čokoláda!!!!!!!!!
Že je čokoláda afrodiziakum to všichni víme, ale v guláši to pomůže i těm co čokoládu neradi.