suroviny:
3 hrnky hladké mouky (požívám 1 hrnek celozrnné a 2 klasické)
1,5 ČL soli
1ČL sušeného droždí
1ČL drceného kmínu a ještě přidávám 0,5 ČL celého
1,25-1,5 hrnku studené vody
Jediná nevýhoda tohoto chleba je ta, že kyne 8-12hod. jinak je výborný. Všechny suché suroviny smícháme ve velké! míse a pomalu přilíváme vodu a mícháme, dokud nemá těsto sprvávnou (řidší, ale ne moc řídkou) konzistenci. Naposledy pořádně promícháme, upravíme do celistvého tvaru a necháme pod utěrkou kynout (nejlépe přes noc nebo přes pracovní dobu).

Takto vypadá vykynuté těsto:

A teď ta složitější část. Na pomoučený vál vylijeme těsto a pomoučenýma rukama vytaháme placku tak 2cm vysokou. Nacháme odpočívat 15min. Nyní placku přeložíme natřikrát shora a zdola a natřikrát zleva a zprava. Necháme odpočívat 60min. zakryté utěrkou. Po 30min. zapneme troubu na 230°C a vložíme do ní nahřát pekáček s víčkem. Do nahřátého pekáčku vložíme bochníček, pokropíme vodou, přikryjeme pokličkou a pečeme 30min. Potom sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15 min. Chléb krásně zezlátne a utvoří se mu nádherná kůrka. Po vyndání si užijeme několikaminutové praskání kůrky čerstvého chleba, poté zabalíme do utěrky a necháme vystydnout.

A rozkrojený fešák:
