Hruškový cheesecake

22. 03 2015 | 19.34
Hruškový cheesecake Doba přípravy: Do 2 hodin Počet porcí: 10-12 Ke zdobení toho cheesecaku se hodí všechno čerstvé ovoce. Čím více kontrastních barev, tím lépe. Jen se podívejte, jak ladí s lesními plody! Prostě lahoda! Suroviny ricotta 400 g hrušky 2 ks smetanový sýr 400 g cukr moučka 200 g med 4 lžíce vejce 3 ks vanilkový lusk 1 ks kůra z bio citronu Na korpus: kramelové sušenky (Lotus) 250 g máslo 100 g namleté vlašské ořechy 50 g Postup 1 Nejdříve si předehřejte troubu na 130°C, není potřeba ji nijak extra rozpalovat. 2 Na korpus můžete použít jakékoli oblíbené sušenky, které máte k dispozici. My jsme se do toho pustili s karamelovými sušenkami Lotus. Rozdrťte sušenky a smíchejte s ořechy a máslem. Je třeba si udělat pěkné soudržné těsto, lepší je pustit se do toho rukama a dobře promíchat. Vzniklé těsto dejte do formy vymazané máslem a udusejte skleničkou, aby nebyl korpus moc tlustý. Na něj pak poklaďte na tenké plátky nakrájenou hrušku, zbavenou šlupky. 3 Robot budete využívat ještě jednou, a to na připravení směsi, kterou budete nalévat na korpus s hruškou. Vložte do něj tedy všechny zbylé ingredience a pořádně promixujte. Nezapomeňte, že z vanilkového lusku potřebujete jen semínka z něj. Tvrdou slupku vanilky pak můžete použít třeba na svůj vlastní, domácí, vanilkový cukr. 4 Jakmile máte vše promícháno, můžete směs nalít do formy s korpusem. Už máte téměř hotovo. Naplněnou formu vložte předehřáté trouby přibližně na 70 minut. Okraje cheesecaku by měly být zbarvená pěkně dozlatova a přitom střed by se měl lehce chvět. 5 Nechte ho trošku vychladnout na kuchyňské lince a po chvíli s ním můžete do lednice. zdroj:http://fresh.iprima.cz/recepty/hruskovy-cheesecake