Hruškový cheesecake
22. 03 2015 | 19.34
Hruškový cheesecake
Doba přípravy: Do 2 hodin
Počet porcí: 10-12
Ke zdobení toho cheesecaku se hodí všechno čerstvé ovoce. Čím více kontrastních barev, tím lépe. Jen se podívejte, jak ladí s lesními plody! Prostě lahoda!
Suroviny
ricotta 400 g
hrušky 2 ks
smetanový sýr 400 g
cukr moučka 200 g
med 4 lžíce
vejce 3 ks
vanilkový lusk 1 ks
kůra z bio citronu
Na korpus:
kramelové sušenky (Lotus) 250 g
máslo 100 g
namleté vlašské ořechy 50 g
Postup
1
Nejdříve si předehřejte troubu na 130°C, není potřeba ji nijak extra rozpalovat.
2
Na korpus můžete použít jakékoli oblíbené sušenky, které máte k dispozici. My jsme se do toho pustili s karamelovými sušenkami Lotus. Rozdrťte sušenky a smíchejte s ořechy a máslem. Je třeba si udělat pěkné soudržné těsto, lepší je pustit se do toho rukama a dobře promíchat. Vzniklé těsto dejte do formy vymazané máslem a udusejte skleničkou, aby nebyl korpus moc tlustý. Na něj pak poklaďte na tenké plátky nakrájenou hrušku, zbavenou šlupky.
3
Robot budete využívat ještě jednou, a to na připravení směsi, kterou budete nalévat na korpus s hruškou. Vložte do něj tedy všechny zbylé ingredience a pořádně promixujte. Nezapomeňte, že z vanilkového lusku potřebujete jen semínka z něj. Tvrdou slupku vanilky pak můžete použít třeba na svůj vlastní, domácí, vanilkový cukr.
4
Jakmile máte vše promícháno, můžete směs nalít do formy s korpusem. Už máte téměř hotovo. Naplněnou formu vložte předehřáté trouby přibližně na 70 minut. Okraje cheesecaku by měly být zbarvená pěkně dozlatova a přitom střed by se měl lehce chvět.
5
Nechte ho trošku vychladnout na kuchyňské lince a po chvíli s ním můžete do lednice.
zdroj:http://fresh.iprima.cz/recepty/hruskovy-cheesecake