Doupovské řezy
24. 03 2015 | 12.20
Doupovské řezy
Na těsto:
hladká mouka 400 g kakao 1 lžíce Hera 250 g
prášek do pečiva 1 ks žloutek 1 ks mléko 5 lžic
Náplň:
tvaroh měkký 750 g žloutky 3 ks cukr moučka 250 g
solamyl 1 lžíce vanilkový pudink 1 ks mléko 1/2 l
sníh ze 4 bílků
Poleva:
cukr moučka 150 g máslo 50 g kakao 2 lžíce
voda 2 lžíce
Příprava
Vítězný recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Vendulky Špetlíkové-Balaštíkové. Ještě jednou gratulujeme a vy se milí pažitkáři nechte inspirovat.
Nejprve si uděláme těsto z ingrediencí a necháme ho v potravinové fólii klidně dvě hodiny odležet v ledničce.
Můžeme si vymazat a vysypat plech, aby nám práce šla později od ruky.
Vrhneme se na náplň, kde nejprve uvaříte vanilkový pudink, který přidáváme do náplně později vychlazený. Takže si v půllitru mléka uvaříme pudink. A necháme vychladit.
Zpracujeme ostatní suroviny na náplň z tvarohu a smícháme s vychlazeným pudinkem.
Vyšleháme si zbylé 4 bílky na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do nádoby s náplní.
Nyní rozkrojíme odleželé těsto na dvě půlky.
První půlku strouháme na hrubém struhadle na plech po celé jeho ploše.
Potřeme krémem tak, aby nezbylo "suché / volné" místečko.
Vezmeme druhou půlku těsta a znovu strouháme po celé ploše pečící nádoby či hlubšího plechu.
Jakmile máme hotovo, vkládáme do trouby vyhřáte na 180°C a pečeme asi 30 minut.
Mezitím si připravíme polevu, kde smícháme suroviny a jakmile buchtu vyndáme z trouby poléváme, tak nějak CIK-CAK (smích)
Buchtu necháme vychladnout a za chvíli můžeme krájet a servírovat.
Doboru chuť Vám přeje Vendy!
Poznámka
Recept je uveden na velký hluboký plech - vnitřní rozměr plechu, tj. bez okrajů - 38x32cm. Když se řezy vyjmou z trouby, tak jsou nafouklé, jakmile vychladnou, tak se propadnou.
zdroj:http://www.pazitka.cz/dezert/doupovske-rezy-2484-2/?utm_source=news_mail76&utm_medium=23_03_2015