Vdolky
29. 03 2015 | 16.38
Doba přípravy: 1 hod
Počet porcí Počet porcí: cca 16 vdolků
Suroviny:
Kvásek:
1/4 l vlažného mléka
1 kostka droždí (40 g)
1 lžíce cukru
1 lžička polohrubé mouky
Dále:
1/2 kg polohrubé mouky
1 vejce
špetka soli
1 lžíce cukru (celkem jsou potřeba v receptě 2)
rozpuštěné máslo (dle potřeby, asi 1 dcl)
Tvarohová nádivka:
1 polotučný tvaroh
1 dcl mléka
vanilkový cukr
cukr
Dále:
marmeláda, šlehačka, granko,...
Postup přípravy receptu
Ze surovin uděláme kvásek a necháme jej vzejít. Mezitím smícháme mouku, vejce, sůl, druhou lžíci cukru. Do této směsi přimícháme vzešlý kvásek a opatrně zpracujeme. Přimícháme rozpuštěné máslo.Vzniklé těsto by mělo být velmi měkké a vláčné. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Mezitím si připravíme tvarohovou nádivku - vše hodíme do šlehače a našleháme.
Na pánvi rozehřejeme olej a z vykynutého těsta tvarujeme vdolky - velikost záleží na vás... a smažímedo zlatova.
Po upečení potřeme marmeládou, dáme lžíci tvarohové směsi, lžíci šlehačky a posypeme grankem.
zdroj:http://www.toprecepty.cz/recept/14272-vdolky-po-nasem-:-/