Jednoduchá jablková buchta
23. 04 2015 | 07.58
JEDNODUCHÁ JABLKOVÁ BUCHTA - JABLEČNÝ ŘEZ - VÝBORNÉ A RYCHLÉ
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
60 dkg nastrouhaných jablek, 40 dkg polohrubé mouky, 30 dkg cukru, 2-3 lžičky hořkého kakaa (já dávám trochu víc), 2 lžičky jedlé sody, 1 dcl oleje, 2 celá vejce,trochu mléka podle potřeby
POSTUP PŘÍPRAVY
Všechny přísady zamícháme, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 180-200°C, každá trouba peče jinak, tak je třeba to odhadnout, já peču cca 30 min.
Upečenou buchtu polévám čokoládou, nejlépe bílou a nahoru na ni nastrouhám tmavou čokoládu, výsledek je vidět na fotce.
Kdo by chtěl udělat řez, já ho nedělám, stačí vyklopit (raději před tím rozřezat buchtu na víc větších dílů, aby se nezlomila), rozříznout na dvě půlky a namazat marmeládou, poté teprve jednotlivé díly polévat a zdobit. Buchta je ale výborná i bez té marmelády ...
Dá se říct, že se dá jíst i bez čokolády nebo s jinou polevou, případně posypanou kokosem, ořechy - prostě dle chuti,jak kdo co má rád zdroj: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=27717