Zapékané švestky s ořechy

16. 06 2015 | 09.53
Zapékané švestky s ořechy 3vestky obsahují velké množství antioxidantů a polyfenolů. 6 porcí Náplň 6 šálků na plátky nakrájených zralých švestek, bez pecek a oloupaných v případě potřeby, nebo 6 šálků třešní bez pecek 1/3 šálku palmového cukru 1 lžíce pomerančové šťávy Poleva 2 šálky celozrnné strouhanky 1/4 šálku přírodního cukru 1 lžička mleté ​​skořice 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů 2 lžíce ghí Předehřejte troubu na 350 ° C. Olejem vymažte mělký skleněný nebo keramický pekáč. Pro přípravu náplně: Švestky (nebo třešně) smíchejte s 1/3 šálku hnědého cukru a pomerančové šťávy ve středně velké míse. (Pokud používáte mražené ovoce, nechejte asi 30 minut za občasného míchání, rozmrazit ovoce před přenosem do zapékací misky.) Pro přípravu polevy: Smíchejte strouhanku, 1/4 hrnku cukru a skořici v misce. Vsypejte 1/2 šálku na dno připraveného pekáče. Další vrstva bude polovina ovoce. Posypejte 1/2 šálku přes ovoce, a pak zakončete vrstvou zbývajícího ovoce. Pečte 30 minut. Mezitím, smíchejte zbývající směs strouhanky s vlašskými ořechy a ghí. Po 30 minutách vyndejte ovoce z trouby a posypejte strouhankou, ozdobte ořechovou směsí. Vraťte do trouby a pečte, dokud není strouhanka a ořechy opečené, 30-40 minut. Nechejte vychladnout asi 20 minut před podáváním. zdroj:http://dr.frej.cz/snidane/zapekane-svestky-s-orechy