Máte rádi buchty?

5. 02 2011 | 02.20

Před pár dny tu Hospodyňka pekla housky a jistě ani jedna nezbyla. Vždyť co se doma upeče tak se taky zbaští, aby ne, bez nadsázky, my ženské pečem přece z lásky !

mísa buchet

Kynuté buchty s mákem, s tvarohem i s povidly, k tomu stačí nalít si hrnek kávy, sednout si ke stolu na židli, a pak..........

buchty

Balené buchty, nebo i koláče a kdy by chtěl recept, tak mu ho dám.

Kynuté těsto:

35 dkg polohrubé mouky, 25 dkg hladké, 2 vejce, t rošku víc jak čtvrt litru mléka, vanilkový cukr, špetka soli, trošku strouhaného muškátového oříšku, 15 kostek cukru, 5 dkg droždí, 3/4 skleničky /jako od hořčice/ oleje.

Nechat vykynout kvásek a pak už vše řádně zpracovat a nechat nakynout. To přece znáte. Nejméně práce dá koláč na celý plech, z této dávky jsou plechy dva. Navrch nádivku a drobenku. Je možné nadělat kulaté koláčky, balené buchty nebo i závin. Jak se komu zrovna hodí.

Tak jestli vyzkoušíte, při ochutnávce vám přeju dobrou chuť !

A kdybyste se jich náhodou přejedli, pomůže procházka na zdravém vzduchu.........

zima v Ostašově

Tak mějte krásný sobotní den !