To jen tak, s nadsázkou, že všechny houby jsou jedlé, některá bohužel jen jednou... Já vždycky "houbařila" moc ráda. Nepohrdnu ani růžovkou a holubinkou, o kterých někteří říkají, že jsou to prašivky ! Ba ne, nejsou horší než houby hřibovité a dobrá smaženice ze směsice hub, to je ta správná lahoda, ale milovníkům hub tu nechci dělat chutě. I když dost druhů hub bezpečně poznám tak na tuto houbu bych si asi netroufla, leda by mi mykolog co se vyzná, dal za pravdu. Je to líha, nebo není? Moc ráda bych věděla.
Tahle se už loni, možná předloni, objevila mezi keři pod naší borovicí a je jí tam hojně i letos, tak jsem ji dnes vyfotila, když na více místech zas vyrostla.Mám ji ochutnat a tím zariskovat ? Každá houba je jedlá, ale některá jenom jednou.... Stejně si myslím, že se nepletu, že to líha bude, ale asi si nechám zajít chuť a žádná kulinářská pochoutka z ní na talíři nebude.