Těsto na pizzu není žádný zázrak ani umění. Je to jen mouka, voda, olej, sůl, droždí.
Tady je můj oblíbený recept, ale stále se mi nedaří zadělat těsto o jeden den předem. :)
Suroviny:
20g droždí (půl kostky)
1 lžička cukru krupice
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
200-230ml vlažné vody (dle mouky)
400g hladké mouky extra speciál 00
Droždí rozmíchám ve vodě, do mísi dám mouku, cukr, sůl. Do toho vliju rozmíchané droždí s vodou a hned přidám olej. Teprve pak promíchám do hladka. Pokud je moc řídké stačí přidat mouku. Necháme kynout cca hodinu.
Pokud jste si vzpomněli o den dříve, dejte těsto do lednice na dalších 24 hodin (ve výsledku je těsto daleko lepší). Pokud jako já děláte těsto na poslední chvíli rovnou s něj tvoříme. Holt hodina kynutí musí stačit.
Tohle množství je přesně na 2 plechy nízké pizzi.