Pravý medovník III. díl - jíme

15. 09 2006 | 09.09

obrazekREVIZE 2020. Sladký konec... stačí už jen 20 minut a uvidíte výsledek. Po tolika práce je to přece úžasné.

Kontrolní otázky:
- máte pořád odkrojky?
- nezapomněli jste odložit krém?

Odkrojky nejdříve rozdrťte. Recept říká: struhadlo. Knedlík říká: ruce z toho bolí. Osobně si vezmu "mašinku" na strouhanku a je to v-cuku-letu. Ani odkrojky nemusí být zcela vysušené. Nebo mixér se sekáčkem (v orig. nádobě).

obrazek
dobrá mašinka na strouhanku, ořechy a medovník 

Medovník vyndejte z lednice a otočte hore-nohy. Obmázněte boky z toho, co vyteklo. Nebojte se trošku přitlačit. Medovník je krásně vláčný a je to poloviční blátíčko, takže to jde snadno. Pokud se krému na bocích nedostává použijte odložený. Ten také patří na horní stranu.

Pozor: vrstva nemá překročit cca 1 mm, jinak se to bude bořit a nebude to hezké.

obrazek
moc krému škodí, raději méně

Máte obmazáno? Teď nastává vrcholné číslo!
Prsty na jedné ruce roztáhněte, co nejdále od sebe a na dlaň si vezměte medovník. Budete ho držet jen v jedné ruce. Ucítíte jak se prohýbá a možná se objeví i nějaká prasklinka nahoře. Do druhé ruky naberte plnou hrst nadrcených odkrojků a přitiskněte na bok medovníku, pootočte atd. Pokud se toho bojíte nebo je váš medovník příliš měkký zvedněte ho na desce.

Zlepšovák: Zdá se vám váš dort - drobky málo hnědé? Můžete do drobků přidat lžíci mletého kakaa a rozmixovat v mixéru. Kakaa přidejte raději méně a zkuste jaký odstín vznikne. Sice se tím vzdáte kamarelové barvy, ale někdy hnědá může pomoci. Já jsem si drobky rozdělil na dvě části a obravil jen jednu část, kterou jsem pak na dortu vysypal obrázek.

obrazek
a obsypáváme, za rok budou fotky z hezčí kuchyně... vydržte

Zapomeňte na nějaké posypávání boků na stole. Nebude to hezké a bude to trvat hrozně dlouho. Vrchní stranu už drobky "pocukrujte", tak aby nebyl nikde vidět krém.

Tradááá, hotovo. Přátelská rada: pokud ochutnáte bude dobrý, další den bude ještě lepší a nejlepší je asi za 3-5 dnů po naplnění. Takže hodně trpělivosti.

obrazek
alobal kazí dojem, ale jinak je docela povedený, ne?

Trvanlivost medovníku je cca týden (v lednici).