Opět notoricky známý recept. Dokonce se mi povedlo ochutnat 3 verze této buchty podle stejného receptu. Všechny měly stejné ingredience, jen jinak zpracované. A skoro by to člověk nepoznal, že jí 3x to stejné. :-D Existuje verze s tvarohem nebo bez. Za mě je lepší s tvarohem a jablky.
Suroviny:
670g hladké mouky
1 prášek do pečiva
4 žloutky
300g másla (hery nebo sádla)
180g moučkového cukru
2 lžíce mléka
Suroviny na náplň:
750-1.000g hrubě strouhaných jablek
2 vaničkové tvarohy + 2 lžíce cukru krupice
skořice
4 bílky a 4 lžíce navršené cukru krupice
Postup:
Mouku smícháme s práškem do pečiva a zapracujeme zbytek surovin. 2/3 těsta vyválíme na plát a dáme na pečící papír. Zbytek těsta zabalíme do sáčku či folie a dáme na 15min do mrazáku.
Na vyválené těsto rozpostřeme tvaroh rozmíchaný se 2 lžícemi cukru a na něj rozpostřeme nastrouhaná jablka. Pokud jsou jablka hodně kyselá můžete jablka ještě pocukrovat, ale pamatujte že přidáte ještě sladký sníh. Přidáme na povrch i skořici.
Z bílků a cukru vyšleháme sníh a rozprostřeme ho na jablka. Je možné nasekané oříšky.
Vyndáme těsto z mrazáku a přes hrubé struhadlo strouháme rovnou na bílkový sníh, pokud možno rovnoměrně.
Pečeme na 180°C dle trouby cca 15 min.