Žemlovka

14. 01 2014 | 18.10
V neděli jsem upekla svoji historicky první bezlepkovou žemlovku a je vynikající. Nezbytný bílý bezlepkový chleba jsem dělala už někdy v průběhu minulého týdne, protože mě popadla (nejspíš vlivem antibiotik) neodolatelná chuť na obyčejný bílý rohlík s džemem. Mimochodem bílý chleba byl taky experiment a taky dopadl na výbornou – to nejspíš ta lžíce bílého vína :o) Svůj klasický tmavý bezlepkový chleba totiž běžně peču z hotové kupované směsi. No, a protože jsem onen bílý chléb nechala neprozřetelně nakrojený stydnout do rána, solidně okoral, a tak jsem se rozhodla zužitkovat ony tři betonové krajíce do žemlovky. Můžu vám říct, že takovou dobrotu už jsem dlouho nejedla :o) A nechci slyšet nic o tom, že samochvála smrdí.

 

 Žemlovka

Tohle je všechno, co zbylo...