Mlsná krůta

10. 03 2025 | 07.44

 Mlsná krůta

    • 4
       ks krůtí maso kousky
    • 2
       lžíce rostlinný olej
    • 30
       g máslo
    • 200
       g žampiony
    • 1
       dl bílé víno
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • sůl
    • citronová šťáva
    •  
    • 1
       
      Opláchnuté kousky krůty osolíme a opepříme, poté kousky poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na oleji. Po chvilce podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do změknutí. Při dušení kousky obracíme a podléváme vodou. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, přidáme lžičku soli a lžičku citrónové šťávy a dusíme na másle. Když je maso měkké, přidáme žampiony a krátce je podusíme.