Hrášková Šajkšuka

6. 04 2025 | 08.05

 Hrášková šakšuka

Šakšuka je oblíbená v mnoha zemích po celém světě. Náklady na přípravu tohoto pokrmu nejsou nikterak vysoké, při nákupu surovin se tak snadno vejdete do 50 Kč. Šakšuku si můžete připravit k snídani, obědu i večeři. Základ šakšuky je velmi jednoduchý, proto si ji můžete obohatit dle své chuti, skvěle se hodí např. balkánský sýr a špenát, jako příloha zase opečené tousty.

 

    • 1
       ks jarní cibulka
    • 1
       ks brokolice
    • 2
       lžíce rostlinný olej
    • 200
       g hrášek povolený mražený
    • 1
       plechovka nakládaná loupaná rajčata krájená
    • 3
       ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    •  
    • Cibulky pokrájejte na kolečka, brokolici rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na kousky. V pánvi rozehřejte olej a orestujte bílou část cibulek. Přidejte brokolici a hrášek. Restujte asi 5 minut a poté zalijte rajčaty z plechovky. Osolte, opepřete, přiklopte poklicí a duste dalších 5 minut.
    •  
    • Ve směsi na pánvi udělejte lžící tři důlky a do každého vyklepněte vejce. Opět přiklopte a nechte omáčku bublat, dokud bílky neztuhnou. Podávejte posypané zelenou částí cibulky.