Hrášková pomazánka s mátou

9. 04 2025 | 07.41

 Ingredience:

110 g žitného chleba
200 g mraženého hrášku
50 g cibule
5 g My Foods GHĺ Přepuštěného másla 
70 g lučiny
120 g polotučného tvarohu (2 % tuku)
½ limety
20 g čerstvé máty
 
 Postup:
Hrášek povaříme v horké, lehce osolené vodě asi 3 minuty. Poté scedíme a dáme do misky, aby lehce vychladl. Mezitím na přepuštěném másle zpěníme cibulku dorůžova, přidáme k hrášku a opět necháme vychladnout. Tuto směs zakapeme limetovou šťávou, přidáme natrhané mátové listy a rozmixujeme dohladka. Opepříme. Chléb potřeme lučinou smíchanou s tvarohem a přidáme hráškovou pomazánku. Zdobíme limetou, mátou a kuličkami hrášku.
Tip: Pro zpestření můžete hráškovou pomazánku smíchat s tvarohem či lučinou rovnou a přidat také třeba na kostičky nakrájenou šunku.
Hrášková pomazánka s mátou a žervé | Buchta v troubě