Pampeliškový med

23. 04 2025 | 07.19

 Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou

Tento salát z pampeliškových listů, uvařených vajec a krásně opečené, křupavé slaninky si dozajista oblíbíte. Výbornou chuť pokrmu dodá zálivka z medu a hořčice. Nezapomeňte na čerstvé pečivo nebo třeba opečené toasty jako přílohu.

 

  • Salát
    • 200
       g pampeliška listy
    • 2
       ks vejce
    • 50
       g anglická slanina
  • Zálivka
    • 2
       lžíce olivový olej
    • 2
       lžíce vinný ocet
    • 1
       lžička hořčice kremžská
    • 1
       lžíce med
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
       
      Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Pampeliškové listy promícháme se zálivkou z vinného octa, medu, oleje a hořčice a dochutíme solí a pepřem.

       

       
       
       
       
       
      2
       
      Slaninu nakrájíme na malé kousky a orestujeme na nepřilnavé pánvi.
      3
       
      Salát podáváme zamíchaný se zálivkou, posypaný slaninou a čtvrtkami vařeného vejce. Podáváme s česnekovou bagetou.
    •  
    •