Tento salát z pampeliškových listů, uvařených vajec a krásně opečené, křupavé slaninky si dozajista oblíbíte. Výbornou chuť pokrmu dodá zálivka z medu a hořčice. Nezapomeňte na čerstvé pečivo nebo třeba opečené toasty jako přílohu.
Salát
200
g pampeliška listy
2
ks vejce
50
g anglická slanina
Zálivka
2
lžíce olivový olej
2
lžíce vinný ocet
1
lžička hořčice kremžská
1
lžíce med
pepř mletý
sůl
1
Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Pampeliškové listy promícháme se zálivkou z vinného octa, medu, oleje a hořčice a dochutíme solí a pepřem.
2
Slaninu nakrájíme na malé kousky a orestujeme na nepřilnavé pánvi.
3
Salát podáváme zamíchaný se zálivkou, posypaný slaninou a čtvrtkami vařeného vejce. Podáváme s česnekovou bagetou.