Nestíháte přípravu teplé večeře a potřebujete rychle vytvořit něco k jídlu? Připravte si jednoduchou pomazánku -– skromné jídlo, které můžete do pár minut servírovat. Vedle toho na oslavách, párty a sousedských setkáních domácí pomazánky vždycky slaví úspěch.
Pozvěte své přátele na nejlepší chlebíčky, jednohubky a kanapky s pomazánkou. Ingrediencí, které do nich můžeme přidávat, je nespočet. Co tvoří základ chutného mazání na chléb?
Pokud se ve vaší lednici nachází alespoň jedna z výše uvedených surovin, úspěch rychlého a chutného pohoštění je zaručen. Níže na vás čeká několik tipů, jak připravit snadné a levné pomazánky, kterými potěšíte své chuťové pohárky i hladový žaludek.
Konzervované sardinky, šproty nebo tuňák tvoří obvykle stálou výbavou domácí spíže. Připravíte z nich chutné občerstvení bohaté na omega–3 nenasycené mastné kyseliny, vápník a další zdraví prospěšné látky.
Najdeme ji v každém lahůdkářství a na její domácí přípravu potřebujete jen 3 suroviny: strouhaný tvrdý nebo polotrvrdý sýr, prolisovaný česnek a krémový sýr, tvaroh či majonézu (nebo od každého trochu).
Drožďová pomazánka je něco jako koprovka – buď ji milujete, nebo ji nemůžete ani cítit. Rozhodně však nabízí nevšední výraznou chuť, proto se například lahůdkové droždí používá v pokrmech ke zvýraznění chuti.