10. 05 2025 | 08.10

Skládaná buchta ze dvou plátů piškotového těsta je spojená lehkým tvarohovým krémem se zakysanou smetanou a ovocem. Povrch jsme ozdobili šlehačkou a čokoládu, ale buchtu můžete potřít i tučnou kysanou smetanou.
- 4 ks vejce
- 1 hrnek cukru moučka
- 10 lžic oleje
- 10 lžic horké vody
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 5 lžic marmelády
- 150 g čerstvého ovoce
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1/4 tabulky čokolády na vaření
Krém
- 2 balení měkkého tvarohu
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1/2 kostky másla
- 2 lžíce cukru
- 1/2 sáčku želatiny
Článek
Postup
01.
Vejce ušlehejte s cukrem, olejem a teplou vodou, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a umíchejte těsto. Těsto rozdělte na dvě poloviny, jednu obarvěte kakaem a každou zvlášť upečte na plechu vyloženém pečicím papírem. Nechte vychladnout.
02.
Tvaroh vyšlehejte na krém se zakysanou smetanou a změklým máslem, podle chuti oslaďte a promíchejte se želatinou připravenou podle návodu na obalu.
03.
Plát světlého těsta potřete marmeládou, pak krémem, do kterého vtlačte na kousky nakrájené ovoce, přiklopte tmavým plátem těsta a potřete šlehačkou, příp. posypte zdobením. Hotový moučník nechte v chladu ztuhnout.
Energetická hodnota celkem pro 1 koláč |
Energie |
23 230,28 kJ |
Bílkoviny |
129,86 g |
Tuky |
381,13 g |
Sacharidy |
401,14 g |
Sůl |
1,13 g |
SAFA |
149,48 g |
Vláknina |
18,9 g |
Cukry |
276,08 g |