Mezitím začněte připravovat tvarohovou náplň. Do misky dejte tvaroh, jedno vejce, puding a vanilkový cukr. Promíchejte a přidejte ještě sladkou smetanu, ta tvaroh příjemně zjemní. Náplň můžete ovonět také rumem nebo rumovou esencí.
Formu s těstem vyndejte z lednice a naplňte do poloviny výšky tvarohem. Dejte na 20 minut péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Povrch tvarohu by měl být upečený dozlatova.
Po vychladnutí koláče vyberte ty nejhezčí jahody a srovnejte si je podle velikosti. Důkladně je očistěte a nechte vodu okapat. Začněte je skládat od středu moučníku do stran, vždy od největší po nejmenší. Na závěr si připravte světlé želé podle návodu na obalu a jahody jím přelijte, aby neoschly a zůstaly krásně šťavnaté. Při podávání stačí ozdobit trochou šlehačky a snítkou máty.