Rebarborový koláč

22. 06 2025 | 07.22

 Potřebujeme: 500 g rebarbory, 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, 200 g cukru krupice, 100 g másla nebo tuku na pečení, 2 vajíčka, 200 ml mléka, 1 vanilkový cukr, lžička skořice

Drobenka: 140 g hrubé mouky, 100 g másla (na kousky), 100 g krupicového cukru

Postup: Promíchejte mouky s cukrem, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem. Přidejte vajíčka, mléko a rozpuštěné máslo. Zadělejte těsto, které pak vlijete na máslem vymazaný a vysypaný plech. Na těsto poklademe oloupanou a na kostky nakrájenou rebarboru. Rebarboru posypeme skořicí a drobenkou, kterou jste si připravili v misce z mouky, cukru a másla. Předehřejte troubu na 180°C a pečte asi půl hodiny.

 Rebarbora - ilustrační foto.