Tvarohový koláč s malinami

23. 07 2025 | 07.50

 Maliny po utrhnutí nebo při koupi je nutné hned spotřebovat, protože opravdu velmi rychle podléhají zkáze. Je tedy možné je jen tak zobat třeba v práci, přidat je do smoothie nebo do nějakého koláče. Recept právě na tento koláč je skvělým osvěžením v letních dnech, zároveň však neporušíte svou dietu, protože obsahuje vše, co má plnohodnotné jídlo obsahovat – bílkoviny, tuky, sacharidy i vlákninu.

Suroviny na těsto:

  • 300 g špaldové celozrnné mouky
  • 90 g kokosového oleje nebo másla
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 80 g tekutého sladidla (med, čekankový sirup)

Suroviny na náplň:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 3 vejce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžíce sladidla
  • 200 g malin
  • 100 g kakaových bobů (strouhané čokolády)

Postup:

 

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si dortovou formu nebo pekáček o rozměrech 25 × 25 cm.
  2. Těsto připravte v ruce, mělo by připomínat drobenku. Vysypte ho do formy vystlané pečicím papírem a rukou zatlačte tak, aby byla vrstva všude rovnoměrná.
  3. Poté si z tvarohu, vejce, citronové kůry a sladidla (velký přehled najdete zde) připravte tvarohovou směs, kterou vylijete na připravené těsto.
  4. Navrch poklademe maliny a zasypeme kakaovými boby nebo hořkou kvalitní čokoládou.
  5. Pečeme 35 minut.