23. 07 2025 | 07.50
Maliny po utrhnutí nebo při koupi je nutné hned spotřebovat, protože opravdu velmi rychle podléhají zkáze. Je tedy možné je jen tak zobat třeba v práci, přidat je do smoothie nebo do nějakého koláče. Recept právě na tento koláč je skvělým osvěžením v letních dnech, zároveň však neporušíte svou dietu, protože obsahuje vše, co má plnohodnotné jídlo obsahovat – bílkoviny, tuky, sacharidy i vlákninu.
Suroviny na těsto:
- 300 g špaldové celozrnné mouky
- 90 g kokosového oleje nebo másla
- ½ sáčku prášku do pečiva
- 80 g tekutého sladidla (med, čekankový sirup)
Suroviny na náplň:
- 500 g polotučného tvarohu
- 3 vejce
- 1 lžička citronové kůry
- 2 lžíce sladidla
- 200 g malin
- 100 g kakaových bobů (strouhané čokolády)
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si dortovou formu nebo pekáček o rozměrech 25 × 25 cm.
- Těsto připravte v ruce, mělo by připomínat drobenku. Vysypte ho do formy vystlané pečicím papírem a rukou zatlačte tak, aby byla vrstva všude rovnoměrná.
- Poté si z tvarohu, vejce, citronové kůry a sladidla (velký přehled najdete zde) připravte tvarohovou směs, kterou vylijete na připravené těsto.
- Navrch poklademe maliny a zasypeme kakaovými boby nebo hořkou kvalitní čokoládou.
- Pečeme 35 minut.
