Kuřecí prsa můžeme grilovat, péct, dusit, smažit i vařit. Můžeme je pak dál ještě použít do salátů, polévek, těstovin i do omáček. Důležité je dát si pozor, aby se příliš nevysušila. To docílíme jen krátkou tepelnou úpravou. Ideálně by se vnitřní teplota měla pohybovat kolem 72 °C.
Kuřecí prsa můžeme grilovat, péct, dusit, smažit i vařit. Můžeme je pak dál ještě použít do salátů, polévek, těstovin i do omáček. Důležité je dát si pozor, aby se příliš nevysušila. To docílíme jen krátkou tepelnou úpravou. Ideálně by se vnitřní teplota měla pohybovat kolem 72 °C.
Upéct kuřecí prsa vcelku je skvělý způsob, jak je připravit skoro bez práce. Zároveň tak zachováme jejich šťavnatost a jemnost.
Maso můžeme jednoduše doplnit a zapéct sezeleninou, sýrem i smetanou, případně podlít a nechat pozvolna péct.
Dalším oblíbeným způsobem, co z kuřecích prsou, je udělat kuřecí prsa v omáčce. Oproti běžné praxi, kdy maso nejprve orestujeme a pak vložíme do omáčky nebo je s ní rovnou vaříme, můžeme postupovat i "opačně".
Nejprve připravíme omáčku a až bude hotová, ponoříme do ní na syrové maso na kousky nakrájené nebo vcelku. Nasaje chuť omáčky, pozvolna se uvaří a zůstane dokonale křehké. Tento postup se používá například při přípravě nejrůznějších kari, s úspěchem ale takhle můžeme uvařit i kuře na paprice.
Kuřecí prsa jsou kompaktním kusem masa, který umožňuje rozříznutí do velké souvislé plochy. Maso pak můžeme snadno plnit například šunkou, sýrem, slaninou nebo špenátem a zarolovat podobně jako španělské ptáčky.
Maso lze také naříznout a plnit třeba olivami, sýrem feta, sušenými rajčaty nebo směsí bylinek a másla - podobně jako kyjevský řízeknebocordon bleu.
Zda maso ještě obalíme v trojobalu nebo necháme přírodní, je na nás, a odvíjí se hlavně od toho, jestli budeme maso péct v troubě nebo smažit.
Marinováním kuřecí masozkřehne, zvýrazní se jeho chuť a zároveň ho pomáhá udržet šťavnaté. Kuřecí steak už pak potřebuje jen krátké opečení na pánvi. Zkrácení přípravy je ideální, když vaříme večeře během týdne.
Kuřecí prsa pokrájená na nudličky můžeme před restováním okořenit, naložit do marinády nebo jenom do oleje.
Pokud je restujeme se zeleninou, je lepší tak učinit zvlášť - zelenina tak zůstane křupavá (brokolice, mrkev, paprika, cibule) nebo se aspoň nerozbředne (rajčata) a maso bude křehké.