Pikantní květákový salát

29. 08 2025 | 08.04

 Pikantní květákový salát

    • 1
       ks červené zelí
    • sůl
    • 1
       ks květák
    • 2
       lžička thajská červená kari pasta
    • 2
       ks paprika - sladká
    • 1
       ks řapíkatý celer
    • 1
       hrnek mandle
    • petrželka
    • 4
       lžíce hořčice hrubozrnné
    • 2
       lžíce olivový olej
    • 3
       lžička třtinový cukr
    • 2
       lžička zázvor strouhaný
    • 2

       lžíce limetková šťáva                              

      1
       
      Den předem nakrouhejte zelí na nudličky, osolte a promačkejte rukama. Zakryjte fólií a uložte do ledničky.
      2
       
      Ve slané vodě uvařte květák, musí zůstat pevný. Slijte ho a nechte okapat. Po vychladnutí ho rozdělte na malé růžičky. Polovinu prohřejte s kari pastou. Zelí opatrně promíchejte s květákem, paprikou nakrájenou na proužky, nakrájeným řapíkatým celerem, nahrubo nasekanými mandlemi a natrhanou petrželkou a rozdělte do misek.