Máslový krém do cukroví

24. 11 2025 | 08.47

ŽLOUTKOVÝ KRÉM - základní krém / vánoční cukroví / dortová náplň / @JanaCJany

 Máslový krém je základ, bez kterého se během vánočního pečení neobejdete. Využijete jej na slepované cukroví, vosí hnízda, plněné čokoládové trubičky, plněné rolády nebo na slepované ořechy.

 

 

Ingredience

  • 250 g
  • 200 g
  • 190 ml
  • 1 lžíce
  • 1 lžíce
  •  
  •  

    Recept

    •  
      Mléko rozmícháme s moukou a v hrnci přivedeme k varu.
    •  

      Povaříme zhruba 1 minutu a za občasného míchání necháme vychladnout. Měla by nám vzniknout hustá kaše.

    •  

      Mezitím si změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme rum.

    •  
      Po lžících do máslové hmoty opatrně vmícháváme vychladlou mléčnou směs.
    •  
      Máslový krém necháme v lednici ztuhnout a poté s ním můžeme pracovat a plnit cukroví.