Chlebíčky s tuňákem

22. 12 2021 | 07.35

 Jak připravit klasický chlebíček zdravě? Naučíme vás recept na jednoduchou pomazánku, kterou můžete stále obměňovat. Základ zůstává stejný – pomazánkové máslo. Pak to chce zdravé pečivo místo obyčejné bílé veky. Může to být žitný, pšenično-žitný chléb nebo bageta nebo celozrnný fitness chlebík. No a pak už můžete zdravé chlebíčky mazat a tvořit podle své chuti a fantazie.

1. Tuňákové chlebíčky

Ingredience:

Pšenično-žitná bageta
1 pomazánkové máslo
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
2 mladé cibulky
1 lžíce kaparů
sůl
pepř
 
 

Postup:

Pomazánkové máslo smícháme s plechovkou tuňáka. Přidáme najemno nasekanou cibulku a nasekané kapary a lžičku chia semínek. Osolíme, opepříme a můžeme mazat na plátky pšenično-žitné bagetky. Zdobíme plátky okurky (kterou můžete naložit v marinádě z trochy octa, soli a cukru), kapary a výhonky z černého sezamu. Na závěr posypeme troškou chia semínek.

1.	Tuňákové chlebíčky

Na ozdobu:
Malé salátové okurky
Sezamové klíčky