Zahřejte se jídlem/ I

12. 01 2022 | 07.39

 Znáte to? Když je venku zima, fouká vítr nebo mrzne, často přijdeme domů prokřehlí a hledáme způsob, jak se zahřát. Jedním z mnoha způsobů je jídlo. Co si uvařit? Zkuste polévku, ale také jídlo z jednoho hrnce anebo třeba teplý salát.

 Teplý salát z pečené zeleniny

 Ingredience:

3 střední mrkve (mohou být i barevné)
3 menší červené řepy
1 palice česneku
2 cibule
1 malá cuketa (může být žlutá i zelená)
zelená petrželka na posypání
COSTA E.V.O.O. Biologico nefiltrovaný olivový olej 
sůl himálajská růžová jemná 500 g Country life 
balzamiko
čerstvě mletý pepř
pražené Allnature Dýňové semínko loupané

Postup:

Zeleninu omyjeme, mrkev oloupeme a nakrájíme na půlky či čtvrtky, řepu oloupeme a nakrájíme na plátky (kolečka) – můžeme lehce předvařit, aby pak nebyla tvrdá. Cuketu můžeme nechat vcelku nebo nakrájet na kolečka, cibuli oloupeme a pak nakrájíme na čtvrtky. Celou neoloupanou palici česneku rozkrojíme napůl. Vše osolíme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme při 170 °C asi 25 minut, nebo dokud není zelenina měkká. Poté necháme lehce vychladnout, zakapeme balzamikem a posypeme nasekanou petrželkou.
Tip: Salát můžete posypat praženým i nepraženým loupaným dýňovým semínkem. Pečený česnek pak případně namažte na křupavý chléb či bagetku a dosolte.
COSTA E.V.O.O. Biologico nefiltrovaný olivový olej  sůl himálajská růžová jemná 500 g Country life  Allnature Dýňové semínko loupané
Teplý salát z pečené zeleniny