Zapečená rajčata s bylinkami a česnekem

12. 02 2022 | 18.22

 Pečená rajčata s bylinkami a česnekem

 

  • 20 velkých rajčat
  • ⅓ hrnku olivového oleje
  • 6 stroužků česneku, drcených
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 lžíce italského koření
  • 1 lžíce cukru
  • rozmarýn, tymián a oregáno
  • sůl a pepř

 

  1. Plech s vyšším okrajem vyložte pečícím papírem.
  2. Předehřejte troubu na 150 °C.
  3. Rajčata nakrájejte na polovinu a vložte do velké mísy. Přidejte olej, česnek, cibuli, koření a cukr. Promíchejte a rajčata poté naskládejte rozříznutou stranou nahoru na připravený plech.
  4. Zbytek směsi s cibulí rozprostřete na rajčata, dobře posolte, opepřete a přidejte bylinky.
  5. Nechte péci přibližně hodinu, poté zvýšíte teplotu na 210 °C a pečte dalších 20 minut nebo dokud nezačne rajčata lehce hnědnout.
  6. Podávejte jako dietní hlavní jídlo nebo skvělou přílohu například k masu.