Zapečená rajčata s bylinkami a česnekem
12. 02 2022 | 18.22

- 20 velkých rajčat
- ⅓ hrnku olivového oleje
- 6 stroužků česneku, drcených
- 1 cibule, nakrájená
- 1 lžíce italského koření
- 1 lžíce cukru
- rozmarýn, tymián a oregáno
- sůl a pepř
- Plech s vyšším okrajem vyložte pečícím papírem.
- Předehřejte troubu na 150 °C.
- Rajčata nakrájejte na polovinu a vložte do velké mísy. Přidejte olej, česnek, cibuli, koření a cukr. Promíchejte a rajčata poté naskládejte rozříznutou stranou nahoru na připravený plech.
- Zbytek směsi s cibulí rozprostřete na rajčata, dobře posolte, opepřete a přidejte bylinky.
- Nechte péci přibližně hodinu, poté zvýšíte teplotu na 210 °C a pečte dalších 20 minut nebo dokud nezačne rajčata lehce hnědnout.
- Podávejte jako dietní hlavní jídlo nebo skvělou přílohu například k masu.