GOJI

10. 03 2022 | 07.14

 

Goji – kustovnice čínská

Patří do čeledi lilkovitých. Jde o keř dorůstající až do výšky 2 metrů. Plody, zvané goji, jsou jasně červené bobule podlouhlého tvaru. Pro lidský organismus patří k hotovým zázrakům přírody. "Obsahují 18 druhů aminokyselin, včetně osmi esenciálních, které si naše tělo nedovede samo vytvořit. Dále obsahují minerální látky, jako jsou vápník, hořčík, selen, zinek a železo. Nechybí ani vitaminy ze skupiny B, vitaminy A, C a E nebo také látky zvané karotenoidy, k nimž patří známý beta-karoten," říká Petr Havlíček a ještě dodává: "V tradiční čínské medicíně se používají pro vysoký obsah těchto účinných látek. Snižují krevní tlak, posilují krvetvorbu a funkci jater."

 Goji můžete zobat jako zdravou svačinku, lze je ale také přidat  třeba místo hrozinek do kaše nebo do jogurtu, ale také do salátů. Zkuste Allnature Goji sušenou. Skvělá je z nich také omáčka na způsob šípkové třeba ke krůtímu či kuřecímu masu.

Allnature Goji sušenou