Hrášková pomazánka s mátou

25. 03 2022 | 06.56

 Hrášková pomazánka s mátou


Ingredience:
110 g žitného chleba
200 g mraženého hrášku
50 g cibule
5 g Allnature Ghí  
70 g lučiny
120 g tvarohu polotučného (2 % tuku)
½ limety
20 g čerstvé máty

 

Postup:
Hrášek vaříme v horké lehce osolené vodě asi 3 minuty. Poté scedíme a dáme do misky, aby lehce vychladl. Mezitím na přepuštěném másle zpěníme cibulku dorůžova, přidáme k hrášku a opět necháme vychladnout. Tuto směs zakápneme limetovou šťávou, přidáme natrhané mátové listy a rozmixujme dohladka. Opepříme. Chléb potřeme lučinou smíchanou s tvarohem a přidáme hráškovou pomazánku. Zdobíme limetou, mátou a kuličky hrášku.

Tip: Pro zpestření můžete hráškovou pomazánku smíchat s tvarohem či lučinou rovnou a přidat také třeba na kostičky nakrájenou šunku.

Hrášková pomazánka s mátou