Vyhýbáte se pokrmům z luštěnin, protože jejich příprava i trávení zabere hodně času? Bojíte se, že nebudou dobré? Tento osvěžující salát z fazolí, cizrny a červené čočky, Váš pohled na luštěniny změní. Skvěle chutná, je lehce stravitelný, plný živin a navíc jednoduchý a rychlý na přípravu. Co víc si přát? Snad už jen příjemnou společnost při jeho konzumaci :).
Červenou čočku uvařte podle návodu na obalu (většinou se vaří 10–15 minut).
Vejce si uvařte nahniličko (cca 6–7 minut) nebo natvrdo (9–10 minut).
Kešu ořechy opražte nasucho na pánvi.
V míse smíchejte uvařenou čočku, cizrnu, fazole, citronovou šťávu a nasekanou petrželovou nať. Směs osolte a opepřete podle chuti.
Salát rozdělte na 2 porce a každou posypte polníčkem, nakrájenou jarní cibulkou a opraženými kešu ořechy.
Nakonec do každé porce přidejte rozkrojené vejce a podávejte.