Odlehčený salát Coleslaw

1. 04 2022 | 08.13

 Odlehčený salát Coleslaw s jablkem a celerem ale bez tučné majonézy a nadýmavého zelí

 Světově proslulý salát Coleslaw z mrkve, zelí a celeru originálně obsahuje plno majonézy, oleje a je doslazován cukrem. Lze si ho však zaplatit iv odlehčené variantě. Stačí majonézu nahradit jogurtem a cukrem sladkým jablkem. Zároveň je tento salát skvělý i pro ty, kteří nemohou nadýmavé potraviny jako právě zelí, jelikož je v této variantě zařazeno.

 

  • 500 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 2 zelená jablka
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř

 

Celkový čas přípravy:  10 min

  1. Jako první si připravte záliv. Do mísy nalijte jogurt, přidejte olivový olej, prolisovaný, sůl a pepř a promíchejte.
  2. Zeleninu a jablko očistěte, případně oškrábejte slupku. Na hrubém struhadle nastrouhejte a přemístíte do mísy. Promíchejte.
  3. Salát zalijte zálivkou a zamíchejte tak, aby všechny kousky byly obalené v krémové zálivce. Před podáváním provádím alespoň na 1 hodinu. Dobrou chuť. 🙂