Nakládaný česnek

1. 04 2022 | 09.42

 Obsahuje obrázek: Recept : Nakládaný česnek marinovaný | ReceptyOnLine.cz - kuchařka, recepty a inspirace

V nálevu povařené stroužky česneku, 12 hodin marinované, znovu svařené, nakonec naložené v oleji.

 

Ingredience:

7-10 ks (500 g) palic stroužků česneku
  olej dle potřeby
  Na nálev:
0,5 l bílého vína
1 dl octa
8 ks hřebíčků
3-4 ks feferonky
4 ks kuličky nového koření
4 ks kuličky koriandru
1 ks kuličky černého pepře
80 g cukru
4 lžičky (20 g) soli
1 lžička rozmarýnu
1/2 lžičky tymiánu

 

Postup:

1. Česnek oloupáme, ale jednotlivé stroužky necháme v celku
2. Veškeré přísady dáme svařit, do téměř vroucí tekutiny přidáme stroužky česneku a necháme je povařit 3 minuty, ihned sundáme ze zdroje tepla, necháme vychladnout a marinovat po dobu 12 hodin
3. Marinovaný česnek s nálevem opět přivedeme k varu a vaříme další 3 minuty, znovu necháme vychladnout
4. Zchladlou směs i s česneky dáme do vymytých sklenic, vrchní část každé dolijeme po okraj olejem a dobře zavíčkujeme.