
V nálevu povařené stroužky česneku, 12 hodin marinované, znovu svařené, nakonec naložené v oleji.
Ingredience:
| 7-10 ks (500 g) | palic stroužků česneku |
| olej dle potřeby | |
| Na nálev: | |
| 0,5 l | bílého vína |
| 1 dl | octa |
| 8 ks | hřebíčků |
| 3-4 ks | feferonky |
| 4 ks | kuličky nového koření |
| 4 ks | kuličky koriandru |
| 1 ks | kuličky černého pepře |
| 80 g | cukru |
| 4 lžičky (20 g) | soli |
| 1 lžička | rozmarýnu |
| 1/2 lžičky | tymiánu |
Postup:
1. Česnek oloupáme, ale jednotlivé stroužky necháme v celku
2. Veškeré přísady dáme svařit, do téměř vroucí tekutiny přidáme stroužky česneku a necháme je povařit 3 minuty, ihned sundáme ze zdroje tepla, necháme vychladnout a marinovat po dobu 12 hodin
3. Marinovaný česnek s nálevem opět přivedeme k varu a vaříme další 3 minuty, znovu necháme vychladnout
4. Zchladlou směs i s česneky dáme do vymytých sklenic, vrchní část každé dolijeme po okraj olejem a dobře zavíčkujeme.