2. 04 2022 | 08.29

I vám chutná zelný salát s mrkví v restaurací, kde ho podávají jako oblohu k hlavnímu jídlu? Obvykle ho najdete v restauracích, které podávají denní menu. Pokud jste si ho zkoušeli připravit i vy doma, ale nevyšel vám (chuťově) ani trochu podobný tomu v restaurace, vyzkoušejte tento. Tento chutná opravdu stejně dovolíme si říci, že ještě o něco lépe. Posuďte sami. Autor: Lacusin
-
-
Zelí zbavíme prvních listů a spolu s očištěnou mrkví nastrouháme na hrubším struhadle, případně ji ostrým nožem nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme na tenké měsíčky nakrájenou cibuli.
-
V druhé misce připravíme dresing - majonézu smícháme se zakysanou smetanou, přidáme hořčici, sůl, pepř, ocet a nakonec i kr. cukr (cukr přidávejte postupně, záleží na vaší chuti, zda chcete salát více sladký nebo slaný).
-
Do tohoto dresinku přidáme nakrájenou směs zeleniny a promícháme.
-
Nejlepší je salát tehdy, pokud postojí alespoň 2 hodiny. Tehdy se chutě propojí.
-