Velikonoční beránek zdravě

8. 04 2022 | 07.17

 Pečení velikonočního beránka je v podstatě tradice spojená s vyvrcholením jarních svátků. Hezky se nazdobí stůlnabarví vajíčka, do vázy  se dají jarní proutky a květiny a na talíř  či podnos pak patří beránek. Jestliže přemýšlíte o něco zdravější verzi, pak vsaďte na oříškové mouky, těsto plné proteinů nebo sušené ovoce a oříšky.

 

 1. Beránek ze špaldové mouky

Ingredience:

350 g celozrnné špaldové mouky
6 vajec
300 ml Alpro Sójový nápoj 
5 lžic 4Slim Čekankového sirup originál 
2 lžičky prášku do pečiva
100 ml Allnature BIO Kokosového oleje panenského 
 
Postup:
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílku se špetkou soli vyšleháme sníh a dáme stranou. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva a zamícháme. V jiné míse vyšleháme žloutky s čekankovým sirupem do světlé pěny, pak přilijeme k moučné směsi a pořádně promícháme. Přidáme mandlový nápoj a opět promícháme. Postupně pak přidáváme sníh a opatrně zapracováváme do těsta.  Přelijeme do řádně vymazané a vysypané formy na beránka. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 55 minut.

Tip: Ideální forma na toto množství těsta je beránek o délce cca 28 centimetrů.
 
1.	Beránek ze špaldové mouky
 
Alpro Sójový nápoj    4Slim Čekankového sirup originál  Allnature BIO Kokosového oleje panenského
 

2. Tvarohový beránek

Ingredience:
250 g tvarohu
200 g cukru krupice
50 g Druid Javorového sirupu 
200 g špaldové mouky
50 g Mandlové mouky blanšírované 
250 g másla
5 vajec
1 prášek do pečiva
špetka soli
hrst Druid Brusinek amerických půlených nebo hrozinek
Allnature BIO Kokosový olej panenský  na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
 
2.	Tvarohový beránek