Barvení vajíček je krásná věc, jakmile ale svátky jara skončí, zůstanou nám plné místy natvrdo uvařených vajec. Jak je zužitkovat? Zkuste si připravit něco zdravého a dobrého. Prozradíme vám, jak na to.
Také vám každý rok zůstávají po Velikonocích na stole vařená vejce? Nemusíte je rovnou vyhazovat. Víme, jak z nich připravit chutné a zdravé pochoutky. Navíc vám odpadá doba na přípravu vařených vajec, stačí jen oloupat. Nevadí ani to, že může být bílek lehce zabarven do odstínu, jakým bylo nabarveno vejce. Vyrábět můžete různé saláty, ragú, pomazánky, koláče nebo polévky. Záleží, na co máte zrovna chuť. Většinou stačí přidat pár ingrediencí – bylinky, jarní zeleninu, jako je jarní cibulka či ředkvičky, nebo baby špenát, koření, olivový olej či bílý jogurt – a je hotovo.
Ingredience:
200 g baby špenátu
50 g sýru feta
8 vařených vajec
Country life sůl himálajská růžová jemná
pepř
šťáva z jednoho citronu
COSTA D'Oro II Biologico nefiltrovaný olivový olej
Allnature Dýňové semínko loupané
Wasa Original Knäckebrot z žitné mouky
Postup:
Baby špenát opereme a dáme do mísy. Přidáme na kousky nalámaný sýr feta a na půlky nakrájené vejce. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a pár kapkami olivového oleje. Podáváme s žitným chlebem nebo knackebrötem.
Tip: Můžete podávat také posypané dýňovými semínky.