Plné bylinek, čerstvé a chutné. To jsou dipy a omáčky ke grilovanému masu či zelenině, které si připravíte sami z několika málo základních surovin. Nebojte se experimentovat, vae chuové buňky jsou dobrým poradcem!
Jogurt smíchejte s majonézou, ochute kari, petkou soli a na kolečka nakrájenou cibulkou. Dochute, důkladně promíchejte a nechte alespoň půl hodiny vychladit v ledničce. Hodí se k pepřovým steakům, grilovaným bramborám se slaninou a ke grilovaným houbám.
Rajčata pomačkejte. Oloupanou cibuli a česnek najemno posekejte.Papriku a feferonku rozpulte, odstraňte semínka a nakrájejte na drobné kostičky nebo najemno nasekejte. Asi 15 minut povařte s protlakem a vývarem. Dochute a podávejte třeba k hamburgerům.
Smetanu, česnek, sůl a kůru promíchejte. Podávejte posypané nasucho opraenými sezamovými semínky. Skvělé k jakémukoli grilovanému masu a zelenině (i čerstvé). Výborně chuově doplní například kebaby z mletého jehněčího masa.