800 g moučnaté brambory (varný typ C), oloupané a nakrájené na 3mm plátky
5 ks zralá rajčata, nakrájená nahrubo
2 ks velké cukety, nakrájené na tenká kolečka
4–5 lžic olivový olej
2 stroužky česnek, nakrájený
1 lžíce sušené oregano
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
200 g sýr feta, nakrájený na kousky
1 malý svazek hladkolistá petržel, nakrájená nahrubo
Troubu předehřejte na 190 °C.
Plátky brambor dejte do mísy, zalijte je studenou vodou a nechte 10 minut máčet. Pak je dejte do cedníku a proplachujte studenou tekoucí vodou, dokud voda, která z nich vytéká, nebude čirá. Osušte je na papírových utěrkách.
Mísu vypláchněte a osušte a vraťte do ní plátky brambor. Přidejte rajčata a kolečka cukety. Pokapejte olivovým olejem a vmíchejte česnek a oregano. Osolte a opepřete.
Zeleninu rozprostřete na hlubší plech a pečte zhruba 1 hodinu, aby všechno zezlátlo a brambory byly křupavé.
Vyjměte z trouby. Zeleninu posypte fetou a petrželkou. Hned podávejte.