Ačkoliv po zbytek roku milujeme kávu horkou a voňavou, v létě je naším číslem jedna káva ledová. Pokud chcete vyzkoušet trochu nevšední kombinace, než jen rovnici káva + mléko + led, inspirujte se stejně jako my na cestě po třech kontinentech.
AMERICKÁ ledová káva
Také jste se zamilovali do sladko-slaných kombinací, aktuálního kulinářského hitu? Lžička jemně slaného arašídového másla vykouzlí z obyčejné kávy rafinovaně osvěžující drink.
Na 1 ledovou kávu budete potřebovat:
100 ml mléka 1 hrnek vychlazené kávy nebo 1 lžička kávy instatní 50 g bílého jogurtu 2 lžíce arašídového másla 1 lžička kakaa holandského typu (dle chuti) pár kostek ledu špetka mleté skořice na ozdobení
V mixéru rozmixujeme mléko s kávou. Přidáme jogurt, arašídové máslo, kostky ledu a podle chuti kakao a rozmixujeme na hladkou pěnu. Nalijeme do sklenice a posypeme mletou skořicí