Mexická quinoa
15. 06 2022 | 06.27

- 1 líce olivového oleje
- 2 strouky česneku, nasekané
- 1 jalapeňo, nasekané (nebo jiná pálivá paprička)
- 1 hrnek quinoy
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 1 plechovka černých fazolí, slitých a propláchnutých
- 1 plechovka sekaných rajčat
- 1 hrnek kukuřice
- 1 lička chilli (nebo podle chuti)
- 1/2 ličky kmínu
- sůl a pepř na dochucení
- 1 avokádo pokrájené na kostičky
- áva z jedné limetky
- 2 líce posekaného koriandru
- V pánvi rozehřejte olej a minutu na něm opékejte česnek a jalapeňo.
- Přidejte quinou, vývar, fazole, rajčata, kukuřici, chilli, kmín, pepř a sůl. Přikryjte poklicí a nechte dusit, dokud není quinoa uvařená – cca 20 minut.
- Pokud je potřeba, sundejte poklici a nechte odpařit přebytečnou tekutinu.
- Nakonec vmíchejte ávu z limetky, avokádo a korinard.