Mexická quinoa

15. 06 2022 | 06.27

 Snadná a rychlá mexická quinoa z jedné pánve

 

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 jalapeňo, nasekané (nebo jiná pálivá paprička)
  • 1 hrnek quinoy
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 1 plechovka černých fazolí, slitých a propláchnutých
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 1 hrnek kukuřice
  • 1 lžička chilli (nebo podle chuti)
  • 1/2 lžičky kmínu
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 avokádo pokrájené na kostičky
  • šáva z jedné limetky
  • 2 lžíce posekaného koriandru
  1. V pánvi rozehřejte olej a minutu na něm opékejte česnek a jalapeňo.
  2. Přidejte quinou, vývar, fazole, rajčata, kukuřici, chilli, kmín, pepř a sůl. Přikryjte poklicí a nechte dusit, dokud není quinoa uvařená – cca 20 minut.
  3. Pokud je potřeba, sundejte poklici a nechte odpařit přebytečnou tekutinu.
  4. Nakonec vmíchejte šávu z limetky, avokádo a korinard.