Zdravá letní večeře

21. 08 2022 | 07.21

 Co uvařit k večeři. To je asi otázka, nad kterou si láme hlavu nejedna hospodyňka. Rozhodli jsme se tedy, že vyřešíme tento problém za vás. Už jste od nás dostali recepty na snídaněsvačiny i obědy. Takže teď přidáváme letní, levné a rychlé večeře, z dostupných a levných surovin, kterými nakrmíte celou rodinu. Aa když na to přijde, můžete tyto recepty použít také třeba na posezení s přáteli nebo domácí party.

 

 Zdravé "škvarky" s koriandrem

Ingredience:
300 g vepřové panenky nebo kuřecích prsou
4 lžíce sójové omáčky
špetka čerstvě mletého chilli
2 lžíce jemně nastrouhaného zázvoru
2 lžíce Costa d'Oro Il Biologico nefiltrovaného olivového oleje
2 lžíce řepkového oleje
šťáva z půlky limety
svazek koriandru
2 hlávky salátu little gem

Postup:
Vepřové maso nakrájíme na velmi jemné kostičky, ideálně 1 x 1 cm, ale spíše ještě menší. Přidáme sójovou omáčku, chilli, zázvor a olivový olej. Promícháme a necháme odležet v chladu alespoň 2 hodiny. Poté rozehřejeme pánev, na ni dáme řepkový olej, a jakmile se zahřeje, přidáme maso. Rozvrstvíme rovnoměrně na pánev. Když maso zbělá, začneme míchat vařečkou a restovat ze všech stran. Tentokrát tak, aby maso bylo o něco více vypečené, až křupavé. Jakmile je hotové, dáme ho do mísy, zakapeme limetovou šťávou, posypeme nasekaným koriandrem a promícháme. Necháme vychladnout a pak servírujeme v listech salátu little gem, které jsme předtím omyli a osušili.

 

Tip: Lze připravit také s kuřecím masem nebo třeba tempehem.
 
Extra tip:
Nemusíte mít obavy, když si dopřejete více salátových lodiček se "škvarky", jde totiž o naprosto libové maso. Maso a zelenina jsou zkrátka ideální kombinací party pohoštění. Sáhnout ale můžete také po vegetariánské verzi.
zdrave skvarky