Ořechová hmota:
Všechny suroviny dejte do mixéru nebo food procesoru a společně rozmixujte do hladké konzistence. Těsto dejte do misky, zakryjte folií a nechte do druhé dne v lednici odležet.
Druhý den si těsto přendejte do sáčku s hladkou špičkou o průměru 9-10 mm a na plechy vyložené pečícím papírem nastříkejte rohlíčky. Počítejte s tím, že při pečení lehce nabydou. Mně jich z této dávky vyšlo asi 45, přesně na dva plechy. Rohlíčky nechte na plechu 20-30 minut zaschnout, mezitím si předehřejte troubu na 190 stupňů (horní + spodní ohřev).
Rohlíčky pečte po jednom plechu, prvních pět minut na 190 stupňů, pak teplotu zvyšte na 220 stupňů a zhruba 5-8 dopékejte (dle velikosti). Pečlivě hlídejte, abyste je nespálily. Nechte na plechu zcela vychladnout, pak opatrně z papíru sloupněte. Pro snadnější odloupnutí otočte rohlíčky i s papírem vzhůru nohama a papír navlhčete.
Pařížská šlehačka:
Polovinu smetany zahřejte pod bod varu a nalijte na čokoládu. Nechte chvilku odstát, pak promíchejte a promixujte tyčovým mixérem. Přilijte druhou polovinu studené smetany a znovu promixujte. Zakryjte fólií (přímo na tekutinu) a dejte do lednice alespoň na 8 hodin vychladit.
Dobře vychlazený krém vyšlehejte, přendejte do sáčku s řezanou špičkou a nastříkejte na upečené rohlíčky. Dejte do lednice pořádně vychladit, před máčením do polevy možno na pár minut i zamrazit.
Čokoládová poleva:
Asi dvě třetiny čokolády rozpusťte, přisypte zbytek čokolády a míchejte do úplného rozpuštění. Přilijte olej a dobře promíchejte. Nechte polevu zcela vychladnout, pak v ní postupně máčejte rohlíčky. Nechte v lednici do druhého dne rozležet