8. 07 2023 | 08.30

200 g sýru
2 šálky hladká mouka
1 šálek kefír
1/2 lžičky kr. cukr
špetka sůl
1 lžičku prášku do pečiva
-
Připravíme si klasický šálek o objemu 250 ml.
-
Odměříme 2 šálky hladké mouky, 1 šálek kefíru a spolu se solí, cukrem a práškem do pečiva vypracujeme v misce těsto hladké, které ponecháme stát cca 5 minut. Zatímco těsto odpočívá, nastrouháme 150 g sýra (použijeme tenké struhadlo), přidáme ho k těstu a znovu zpracujeme.
-
Těsto rozdělíme na stejné kousky.
-
Každý kousek zpracujeme na placku, do středu dáme ještě hromádku nastrouhaného sýra a placku zabalíme.
-
Rozválíme na placku a opékáme z každé strany na suché pánvi. Pokud nemáte rádi suché placky, pánev potřete malým množstvím oleje nebo másla.