Omáčka TERYIAKI

18. 01 2024 | 09.44

 Obsahuje obrázek: Teplá večeře do 20 minut: Voňavé kuře teryiaki - Proženy.cz

Rychlé kuře teriyaki

Na 4 porce potřebujete: 600 g kuřecích nebo krůtích prsou, rostlinný olej, 3 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 1/3 hrnku sójové omáčky, ¼ hrnku medu nebo hnědého cukru, 4 lžíce rýžového octa, 2 lžíce kukuřičného škrobu, pepř

K podávání: brokolici, sůl, rýži, jarní cibulku, sezam

 

Ani ve všedních dnech, když nestíháte nebo už nemáte sílu nic složitého vařit, nemusíte večeřet zrovna chleba se sýrem. I za 20 minut totiž zvládnete uvařit perfektně vyvážené a chutné jídlo!

 

Postup: Začněte tím, že dáte vařit rýži. Brokolici stačí v osolené vroucí vodě nebo páře jen pár minut, takže do té se pusťte později. Po uvaření ji můžete propláchnout studenou vodou, aby zůstala hezky zelená. Mezitím si hravě připravíte zbytek jídla: v misce smíchejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, sójovku, cukr nebo med, ocet a škrob.

Nejprve dejte vařit rýži a smíchejte všechny suroviny na omáčku

Zázvor a česnek dodají masu příjemný šmrnc

Kuře zprudka orestujte, opepřete a zalejte připravenou směsí

Maso pokrájejte na menší kousky a zprudka ho orestujte na rozpáleném oleji. Opepřete, a když je propečené, zalejte ho připravenou omáčkou. Za stálého míchání ještě několik minut opékejte, aby omáčka zhoustla.

 

Podávejte s rýží a brokolicí posypané jarní cibulkou a sezamem.