6. 04 2024 | 08.17

Frankfurtská omáčka s jasmínovou rýží od Adddy
SUROVINY
600 gvepřového masa
150 gšunkového salámu
1 ksvětší cibule
dle chutisůl, pepř
dle chutimletá paprika, mletý kmín
hladká mouka na zahuštění
jasmínová rýže jako příloha
-
Nakrájíme cibuli na drobno, maso na kostky. Osmažíme cibuli na oleji do zlatova, přidáme maso a opékáme, až pustí šťávu. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a mletý kmín. Přiklopíme pokličkou a chvíli dusíme, pak teprve podlijeme vodou a dusíme do měkka.
-
Chvíli před koncem přidáme šunkový salám nakrájený na kostičky. Je-li maso měkké, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
-
Podáváme s jasmínovou rýži (lze i knedlík, těstovina). Dobrou chuť!