15. 05 2024 | 07.32

300 g mleté maso
3 ks cibule
dle potřeby olej
1 kszelená paprika
2 plechovky pasírované rajčata
2 álky voda
1 ks chilli paprička
300 g těstoviny (nejlépe mení)
200 g strouhaná mozzarella
podle chuti sůl a pepř
podle chuti čerstvá bazalka
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji do zlata. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a krátce restujeme.
- Nakonec přidáme mleté maso a necháme ho zatáhnout. Přidáme chilli, rajčata, osolíme a opepříme a zalijeme vodou. Necháme sevřít a přidáme těstoviny (malou těstovinu, mini kolínka nebo jiné) a vaříme na mírném ohni zakryté pokličkou. Občas promícháme.
- Těsně před koncem vaření vrch posypeme bazalkou a strouhanou mozzarelou a necháme ji rozpustit.