Pečená kořeněná cizrna

13. 08 2024 | 07.29

 S vášní pro jídlo: Pečená kořeněná cizrna

 

  • půl lžičky římského kmínu
  • půl lžičky uzené papriky
  • špetku sušeného koriandru
  • špetku sušeného česneku
  • trochu soli
  • pár kapek citronové šťávy
  • trochu oleje
  1. Cizrnu jsem slila a nasypala do misky.
  2. Na ní jsem nasypala všechno koření, přidala sůl, citronovou šťávu a trošku oleje a vše jsem společně promíchala, aby se chutě propojily.
  3. Takto připravenou cizrnu jsem nasypala na plech vyložený pečícím papírem a dala jí péct do trouby předehřáté na 220°C na 30 minut nebo do té doby, než začala být cizrna křupavá. Během pečení je třeba ji občas promíchat.
  4. Hotovou cizrnu jsem nechala vychladnout.

Dnešní recept není nic speciálního, ale upečená a okořeněná cizrna je vynikající a taky asi zdravější variantou než jsou třeba brambůrky. 

ZDROJ:  S vášní pro jídlo